Eerste Communie

Heb jij affiniteit met kinderen? Vind jij het leuk om kinderen op een speelse manier kennis te laten maken met Jezus?
Wil jij je eigen geloof ook verdiepen? Dan zoeken wij jou!
Voor de nieuwe parochiebrede werkgroep eerste communie catechese zijn wij op zoek naar vrijwilligers. De leden van de werkgroep zullen zich van september tot en met juni inzetten om kinderen en ouders klaar te maken voor het grote feest.
Naast de mensen die de lessen verzorgen, zoeken we ook vrijwilligers voor de administratie, de communicatie en de catering.
We werken met de methode ‘Ik ben bij je’ van uitgeverij Adveniat. Deze methode bevat een werkboek voor de eerste communicantjes en een begeleidersboek voor de werkgroep leden. Sommige lessen zullen we aanvullen met de Godly Play vertelmethode.
Wat wij vragen:
- Bereidheid om voor kinderen uit de hele Martha en Mariaparochie de
catechese te verzorgen;
- bereidheid om daarvoor naar de verschillende kerken te gaan;
- 14 zaterdagmiddagen (Ruim 2 uur);
- 2 ouderavonden;
- 2 zondagsvieringen (presentatie en de eerste communie);
- 8 bijeenkomsten om de lessen voor te bereiden en de evaluatie;
- bereidheid om de parochie een VOG te laten aanvragen voor het werken met kwetsbare en minderjarige mensen.
Wat wij bieden:
- Toerusting voor deze mooie taak;
- begeleiding door pastoraal werker Wies Sarot;
- de kans om verder in te groeien in de parochie;
- gezelligheid;
- geloofsverdieping;
Heb je belangstelling of wil je meer informatie? Neem contact op met pastoraal werker Wies Sarot via e-mail: sarot@marthamaria.nl
of per telefoon: 06 57 64 54 91.
Eind juni willen we van start met de voorbereiding voor het nieuwe schooljaar.

 

Nieuwe cursus RK voor beginners

“Ciborie, Synodaal Proces, Goede (?) Vrijdag, Sociale Leer,”  als je spreekt met een doorgewinterde Katholiek dan tuiten je oren misschien en vraag je je af waarom het allemaal zo moeilijk moet. En dan heb je gelijk, het hoeft niet allemaal zo moeilijk. Maar tegelijk is het zo dat we in de kerk met dingen bezig zijn die buiten de kerk steeds verder uit beeld raken. En dat vraagt dus om toerusting.

Gelukkig is daar ook een mogelijkheid voor. In oktober start er opnieuw een cursus RK voor beginners. Deze cursus is bedoeld voor mensen die Rooms-Katholiek willen worden, voor hen die alsnog hun vormsel willen doen, voor Katholieken van huis uit die hun kennis willen opfrissen en voor belangstellenden die meer willen weten van de RK Kerk. Tot Pasen komen we gemiddeld eens in de twee weken op woensdagavond bij elkaar om nader kennis te maken met het geloof van onze kerk. Veel aandacht is er voor wat we vieren in de loop van het kerkelijk jaar, maar we zullen ook aandacht besteden aan het Synodaal Proces en de Sociale Leer van de kerk. De cursus wordt gegeven in De pastorie in Hoogland door bekwame vrijwilligers en pastores uit onze parochies. Er komen dus verschillende stemmen aan het woord.

Vraag je je af of deze cursus misschien iets voor jou is? Neem dan contact op met Ivonne Stronks, de cursusleidster of met pastor Wies Sarot.

Ivonne Stronks: ivonnestronks@gmail.com

Wies Sarot: sarot@marthamaria.nl