Bekijk hier alle activiteiten rond het jubileum in 2023

Jaarplanning eeuwfeest

 

 

 

 

FEESTAVOND, zaterdag 7 oktober vanaf 19.30, in de kerk.
Uitnodiging

 

SYMPOSIUM, zondag 12 november van 13.00 uur tot 16.30 uur, in de kerk.
Flyer

 

Terugblik Startzondag

Weer veel enthousiasme op 17 september tijdens en na de jaarlijkse start van het seizoen. Er was veel te vieren. Het 45-jarig bestaan van ons OLV Koor en Gusta Kerckhoff als langst zingend koorlid, het 20-jarig jubileum van Irina Boronjenkova als organiste/pianiste, het afscheid van dirigent Arie Perk en kennismaking met de nieuwe dirigent Jean Pierre Gendrault. Op de foto zijn ze allen in de bloemetjes gezet.  Ook werden traditioneel de OLV-lekenvoorgangers bevestigd

Na de koffie kon men deelnemen aan een wandelquiz door de buurt. Als ware pelgrims wandelde men langs de 14 staties van de kruisweg om vragen op de lossen over het katholieke geloof en over de buurt rondom de kerk. De vragen (en antwoorden) hangen nog tot na 7 oktober achter in de kerk.  

Lees hier een verslag van Tine van Engelen

 

 

Vrijwilligersuitje en open dagen

Hieronder vindt u verslagen van twee jubileumactiviteiten van de afgelopen maanden, beide van de hand van Janine Noten van de jubileumcommissie. 

Wij waren op de Markerwadden!

Zomers kopje koffie met een praatje, cakeje of koekje

Opening pastorietuin

Op een zonnige Pinksterochtend werd de nieuw aangelegde pastorietuin feestelijk geopend. De initiatiefnemers Monique en Hyleco Nauta en Mark en Arja Santer knipten daarvoor eerst een lint door. Philip Vos dankte het viertal voor hun initiatief, dat naar zijn zeggen het karakter had van een stormachtige pinkstergeest die over onze 100-jarige kerk is gewaaid.

Ridder Vincent

"Het heeft Zijne Majesteit de Koning behaagd … "

Welverdiend, Vincent!!! Van harte gefeliciteerd!

Theresiaschool

In een kerk vol kinderen op 10 mei stond ook de Theresiaschool stil bij het 100-jarig bestaan. Onder het motto “Samen sterk” benadrukte mededirectrice Lauré Ulrem dat de school en de OLV een innige band hebben. Ze overhandigde samen met juf Mirjam een foto met bijschrift van drie zusjes Schimmel, die in 1925 bij de eerste lichting van de pas geopende school hoorden.

Bekijk het filmpje

De huidige leerlingen hebben een kleurige expositie gemaakt rond het eeuwfeest, die tot eind van de maand is te bewonderen in de kerk.

Komende weken worden alle leerlingen rondgeleid door de kerk. Samen sterk in de praktijk.

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------

 

----------------------------------------------------------------------------------------------

 

Pianoconcert in de OLV
Op donderdag 20 april was er een concert in onze kerk met de beroemde Oekraïense concertpianisten Hennadii Beziazychnyi, Nataliia Abdulina en hun negenjarige sterdochter Yulianna.  Zij speelden de sterren van de hemel!

Tentoonstelling
De OLV en de Historische Kring De Bilt hebben een tentoonstelling samengesteld die een overzicht geeft van de geschiedenis en kunstschatten van de kerk.
Van 1 april tot 31 mei is de expositie te bekijken, achter in de kerk. 

.

Lezing Chagall

Op twee woensdagen gaf theoloog en beeldend kunstenaar Ruud Bartlema boeiende lezingen over Marc Chagall. Vooral zijn theologische kijk op Chagall viel zeer in de smaak.

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Terugblik gezellige stamppotmaaltijd (in de kerk) voor parochianen op vrijdag 24 maart 
We zaten met negentig mensen aan vrolijk gedekte tafels in de kerk. Het was goed georganiseerd, de stamppot (en het toetje) was lekker en het was erg gezellig!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Terugblik Preek van de Leek “Jesus Christ Superstar

Met veel enthousiasme werd op zondagmiddag 19 maart de bekende rockopera Jesus Christ Superstar ten gehore gebracht. Veel jeugdherinneringen werden gedeeld over een tijd waarin de koorleden in hippiesferen verkeerden. Weer een prachtige moment in de viering van het eeuwfeest!

U kunt het concert hier terugkijken 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Terugblik Feestelijke jubileumviering 100 jaar OLV op zondag 12 februari 
Windkracht 100, de OLV op koers naar de toekomst

De OLV heeft een mooie traditie in oecumenisch vieren, ons voorgeleefd door Gerard Oostvogel. Ook deze jubileumviering had een oecumenisch karakter. Met gezamenlijke voorgangers keken we terug op de tijd die achter ons ligt en stonden we stil bij de huidige situatie. En natuurlijk richtten we ook onze blik naar de toekomst:  hoe willen we samen kerk zijn en blijven? De viering werd ondersteund door het OLV-koor.

Het was een mooie, warme viering! Er waren veel mensen en na afloop genoot men van het samenzijn en van de lekkere taart en koek ("heel de OLV bakt!").

U kunt de viering terugkijken via de rode balk online vieringen op de homepage.

Lees hier de overweging terug van pastor Wies Sarot.

Bekijk meer foto's in het fotoalbum.

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Terugblik Feestelijke nieuwjaarsborrel; start eeuwfeest

Donderdag 12 januari was de nieuwjaarsborrel in de kerk en het was echt een heel leuke, gezellige, geslaagde avond! Tzigane zorgde voor de muzikale sfeer, er waren gebakjes met het feestlogo, er was een aftelmoment met spetterende projecties op de muren, het lustrumlied werd door de aanwezigen (ruim honderd mensen) gezongen, er was een leuke pubquiz en na een korte sketch van twee "oudjes" werden twee oostvogeltjes uitgereikt.
Hartelijk gefeliciteerd, Tim Bottema en Hans van Ojen; jullie hebben het dik verdiend! 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Een leuk filmpje van Regio TV De Bilt, met onze kerk en Philip Vos in de hoofdrol: levende monumenten.

 

 foto Stique Media / R.v.d.Kant