Op deze plek vindt u informatie over uitvaart, doop en huwelijk.

Op 10 juni is in de Schutsmantel onze parochiaan Cees Bus overleden, 81 jaar oud. Cees is geboren in de schaduw van de basiliek van St. Jan in Laren; daarom was hij zeer gehecht aan zijn geboorteplaats en ging hij ieder jaar deelnemen aan de St.Jansprocessie. Dat was hét grote evenement voor hem.Hier in de parochie heeft Cees enige jaren geleden nog meegezongen in het Gregoriaans Koor en hij zong in het koor van Dijnselburg. Dinsdag 19 juni was de afscheidsdienst in de kapel van Schutsmantel, waarna de crematie volgde in crematorium Rusthof in Leusden.

Zaterdagavond 2 juni is Gerard Zuidberg overleden. Gerard Aloysius Zuidberg * Zwolle, 30 juni 1936 † Leersum, 2 juni 2018.
Gerard Zuidberg heeft veel voor onze geloofsgemeenschap betekend. Hij was een bezielende en geliefde man. Hij heeft de parochiële voorgangers begeleid, was de stuwende kracht achter ons Leerhuis en heeft ons geholpen in woelige tijden. We zullen hem missen. Uit de tekst bij ons rouwboeket: ‘Dankzij jou konden we met vertrouwen nieuwe wegen inslaan. Wat jij gezaaid hebt, zullen wij verder tot bloei laten komen’. Gerard heeft zijn leven voltooid op de plek waar hij zo graag was, de tuin in Leersum. Hij stierf met het zicht op zijn tuin, omgeven door de pracht van bloemen en vogels. De afscheiddienst was op 8 juni in Maartensdijk. Wij wensen Marie-José veel sterkte toe.                       
Gerard heeft veel betekend voor heel veel mensen. In onderstaande in memoriams kunt u daarover meer lezen:

in memoriam door Ad de Groot
In memoriam door René Grotenhuis
In memoriam door Marinus van den Berg

  
Donderdag 17 mei was in onze kerk de herdenkingsdienst voor mevrouw J.C. Naastepad-van Eijkelenburg.

Zondag 13 mei zijn in onze kerk drie kinderen gedoopt: Philippe Moerkerk, Katell Keravel en Floriene Soffers. Wij heten hen van harte welkom.

Op maandag 2 april is mevrouw Th.C.M. Bouman-Verhaar overleden in De Biltse Hof. De afscheidsviering was dinsdag 10 april. Op de rouwkaart stond een gedicht van F. Pessao, dat  treffend haar persoon weergeeft met haar prachtige uitstraling:  “Zij kwam, glimlachend, elegant; de voetstap  ongehaast en licht.  En ik die kwam met mijn verstand, maakte meteen ’t juiste gedicht….”.   Trees was altijd een nabije, zorgzame moeder voor haar kinderen, en een liefdevolle steun voor haar wetenschappelijke man Maarten Anne Bouman. Door een ernstige val heeft zij een moeilijk laatste half jaar gekend.  Op dinsdag 10 april heeft in familiekring de afscheidsviering plaats gevonden in onze kerk, waarna de crematie-plechtigheid was in Den en Rust.

Op donderdag 29 maart overleed in zijn eigen omgeving de heer Jan Stroek. Hij werd 83 jaar. In de rouwannonce konden we een heel kort, veelzeggend zinnetje lezen: “Mijn grote liefde is heengegaan …” Jan was een markante man met een sterk karakter. We kennen hem als collectant in onze kerk – 50 jaar lang. Trouw deed hij zijn taak en altijd met een blij gezicht kwam hij de collecte schalen naar voren brengen. En wie kent hem niet vanuit zijn viszaak. Recht door zee, geen flauwekul en een warm hart voor degene die geen geld had. Jan een boom aan stromend water. Het leven is niet gladjes langs hem heen gegaan en zijn weg was lange tijd hard werken. Hij ging daarbij niet gehoorzaam zijn levenspad, maar koos en gaf dat pad zelf vorm. Een mens met een oersterke innerlijke kracht, die onze diepste bewondering verdient. Zaterdag 7 april was zijn afscheidsviering, waarna crematie in Den en Rust.

Zaterdag 24 maart was in onze kerk de herdenkingsdienst van mevrouw Trix Mastwijk - de Groot. Zij is 76 jaar oud geworden.