Meditatieve viering 3 juni
22-05-2018  14:39

Meditatieve viering 3 juni 2018           Thema: Dag Hammarskjöld

In het kader van het jaarthema van Martha & Maria: “Heiligen en Helden” heeft de werkgroep Liturgie gekozen voor een held: op zondag 3 juni vond in de OLV-kerk in Bilthoven een meditatieve viering plaats rondom Dag Hammarskjöld en zijn boek Merkstenen. Hammarskjöld was secretaris-generaal van de Verenigde Naties toen in 1961 zijn vliegtuig neerstortte in Rhodesië. Na zijn dood vonden zijn vrienden een dagboek met filosofische en theologische beschouwingen die Hammarskjöld’s persoonlijke spirituele reis beschrijven; een tocht door het onbekende land van het geloof. In deze viering volgen we het pad van zijn reis.

Oecumenische Pinksterviering
22-05-2018  13:31

Op zondag 20 mei is op het terrein van Jagtlust een oecumenische Pinksterviering gehouden waaraan acht kerken hebben deelgenomen.
De belangstelling hiervoor op deze zonovergoten dag was overweldigend. De neergezette 500 stoelen bleken bij lange na niet voldoende te zijn.
Gelukkig konden er nog extra stoelen worden geregeld.
Mede dankzij de medewerking van het Projectkoor, het Brandweerorkest en vele vrijwilligers is het een prachtige viering geworden. De viering is te beluisteren via de kerkradio (datum 24-05).

fotografie Stique Media 

Nog meer foto's zijn te zien op de site van De Bilt in beeld via onderstaande link:

https://debiltinbeeld.nl/2018/05/20/oecumenische-pinksterdienst-op-jagtlust/

ALS Lenteloop
21-05-2018  21:28

Zondag 21 mei was de 3e ALS Lenteloop. Onder de bijna 1200 deelnemers was ook een team van de OLV, bestaande uit 33 parochianen. De meeste van hen hebben 5 km gewandeld, maar ook bij het hardlopen en de 500 m special waren parochianen vertegenwoordigd. 

Tegen het eind van de middag werd bekend gemaakt dat de Lenteloop 175.000 euro heeft opgebracht!

Vincent Cornelissen, de initiatiefnemer van de ALS Lenteloop, ontving uit handen van de burgemeester de Chapeaupenning van de Gemeente De Bilt.

Nieuwe aanwinst voor de Mariakapel
18-05-2018  10:27

De inrichting van de Mariakapel is uitgebreid met een Mariabeeldje.

Lees hierover in het onderstaande artikel:

ONZE LIEVE VROUW VAN ONBEVLEKTE ONTVANGENIS 18.4.18.pdf

Pinksteren
17-04-2018  10:20

 

                                                                                 

Oecumenisch kloosterweekend
20-03-2018  10:23

LAATSTE WEEKEND VAN SEPTEMBER: OECUMENISCH KLOOSTERWEEKEND in Steyl bij Venlo. Omdat dit iets verder weg is, gaan wij vrijdag al; 28 tot 30 september. Begeleiding: Annelies van den Boogaard en Adriaan Plantinga. In het kerkblad leest u er meer over. In de kloosters – die de heilig verklaarde, Duitse pater Arnold Janssen vanaf 1875 sticht - wonen en werken nog steeds missionarissen: paters, broeders en zusters. De meditatieve sfeer en de rust die in Steyl hangt, raakt ook de mensen van deze tijd. Op dit moment wordt voor een gedeelte van het kloostercomplex een nieuwe bestemming gezocht, passend bij de missie van de missionarissen van Steyl. Zo wordt de visie die een Duitse pater ooit had, zorg voor de wereld en liefde voor de mensen nog steeds uitgedragen. Steyl in de 21ste eeuw is een dorp met historie, tradities, cultuur, oude kloostergebouwen in prachtige tuinen, kortom een plek voor bezinning en een plaats voor nieuwe gebruikers! U bent van harte uitgenodigd om ‘Gastfreundschaft’ – ‘Gastvriendschap’  in Steyl te komen ervaren.

Nieuw kerkblad!
28-02-2018  16:26

Op 28 februari kwam het eerste nummer uit van Samen OLV, het kerkblad van de geloofsgemeenschap OLV Bilthoven. Dit zal voortaan elke maand uitkomen, samen met het vertrouwde parochieblad Samen kerk. Ga
naar parochieblad voor de digitale versie.

 

Foto's Nieuwjaarsbijeenkomst
21-01-2018  16:45

Klik hier  voor de foto's van de Nieuwjaarsbijeenkomst op 11 januari 2018 in de OLV-kerk.

Foto's : Mark Santer

Mauricio
16-01-2018  11:15

Zondag 14 januari was Mauricio Meneses, de jonge nieuwe priester uit het pastorale team,
voorganger in onze kerk. Na de viering heeft u hem kunnen spreken bij de koffie.
Leden van de werkgroep liturgie, locatieraad en pastoraatgroep hebben daarna
met hem geluncht in de pastorie. Wij vertrouwen op een vruchtbare samenwerking!

Koninklijke onderscheiding voor Ria Hermanns
12-01-2018  16:16

Op de nieuwjaarsbijeenkomst op 11 januari werd een koninklijke onderscheiding,
lid in de orde van Oranje-Nassau, uitgereikt aan Ria Hermanns. Op de eerste plaats
vanwege haar tomeloze inzet bij de verzorging van zowat alle bijeenkomsten in de OLV-kerk,
vooral wat betreft de catering. Daarnaast deed ze jarenlang de huishouding van pastor Oostvogel,
verzorgt collectes, helpt bij verspreiding van het kerkblad en brengt en haalt ouderen naar kerk en ziekenhuis.
De onderscheiding werd uitgereikt door de burgemeester van Zeist, Koos Jansen. 
Ria woont in Bosch en Duin, wat onder Zeist valt. Jansen roemde de positieve instelling van Ria en
gebruikte dit dankbaar om een humorvolle voordracht te houden.

Oostvogeltje voor Johanna van Nieuwstadt
12-01-2018  16:14

Het Oostvogeltje, de onderscheiding van de OLV-geloofsgemeenschap,gaat dit jaar naar Johanna van Nieuwstadt,
voor haar jarenlange inzet voor onze geloofsgemeenschap.
Johanna heeft onder meer deel uitgemaakt van het OLV-Bestuur en is voorzitter van de werkgroep Leerhuis.
Extra bijzonder was het dat de onderscheiding werd uitgereikt door pastor Gerard Oostvogel zelf,
tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst op 11 januari.

 

Zegen
20-12-2017  13:44

Op de eerste zondag van de Advent werd aan het einde van de viering stilgestaan bij de liefdevolle verbintenis die ontstaan is tussen onze medegelovigen Mieke Mondé en André van Kempen. Zij wilden voor deze verbintenis dank zeggen en de hele geloofsgemeenschap vroeg samen om zegen voor hen, wat een heel mooi en dierbaar moment was. Voorafgaande aan het uitspreken van de zegen lazen de voorgangers een gebed van Huub Oosterhuis voor.

 

Onderscheiding voor Margreet van Baarsen
04-12-2017  14:38

Na afloop van de viering van 3 december kreeg Margreet van Baarsen de eremedialle van St. Gregorius in zilver. Margreet heeft 25 jaar gezongen bij het OLV-koor (voorheen parochiekoor). Zij is ook vele jaren actief geweest als coordinator. Bedankt Margreet!

 

OLV-bibliotheek
01-11-2017  08:43

Onlangs zijn de vele boeken uit de privécollectie van  Gerard Oostvogel verhuisd naar de pastorie.  Jarenlang kreeg en kocht hij boeken van met name kerkeljke en spirituele aard, maar ook veel kunst- en fotoboeken en romans. Ze staan nu te pronken in de grote zaal in de pastorie. De locatie OLV leent de boeken uit aan alle parochianen, mits ze ook weer binnen afzienbare tijd worden teruggebracht. Mee te nemen boeken svp intekenen in het schrift op het Kerkelijk Bureau.  Kom dus gerust neuzen in de boekenkast en zoek uit wat er van uw gading is.

 

Steunpunt vluchtelingen de Bilt zoekt vrijwilligers
13-07-2017  09:45

Jaarlijks komen 50 -100 statushouders (vluchtelingen met een asiel- of verblijfsvergunning) in de gemeente De Bilt wonen. Steunpunt Vluchtelingen De Bilt helpt hen de eerste 2 jaar bij de inburgering, met als hoofddoel het zelfstandig kunnen functioneren in onze samenleving.

 Door de situatie in onder meer Syrië is het aantal nieuwe vluchtelingen in De Bilt dit jaar toegenomen en de verwachting is dat ook het aankomende halfjaar meer statushouders in onze gemeente zullen worden gehuisvest.

 Steunpunt Vluchtelingen De Bilt is daarom op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Er is op korte termijn vooral behoefte aan maatschappelijke begeleiders. Zij helpen hun cliënten bijvoorbeeld met het invullen van de noodzakelijke formulieren, maken hen wegwijs in de gemeente, helpen met schoolkeuze en gaan de eerste keer mee naar de huis- en tandarts. Meer informatie vind je op https://steunpuntvluchtelingendebilt.nl en in bijgevoegde functieomschrijving.

Taakomschrijving mstch beg steunpunt.pdf

Werkzaamheden kerkhof
08-06-2017  14:32

Het kerkhof is klaar. Het is erg mooi geworden!

Interview met Gerard Oostvogel
09-01-2016  23:01

‘Ik had niet zo’n zin om pastoor te zijn’  

Gerard Oostvogel (1928) was onder meer studentenpastor en pastoor in Bilthoven, waardoor hij ook gast werd op paleis Soestdijk. Een gesprek in de serie ontmoetingen, door Ben Vocking en Wil Vermeulen.

Bijgaande de link naar het interview: Klik hier.