Dominicusviering 29 oktober 10.30 uur
10-10-2017  09:13

zondag 29 oktober is er in onze kerk een Dominicusviering

Thema: Kruis of munt?, gebaseerd op Mt. 22; ‘Geef wat van de keizer is aan de keizer, en geef aan God wat God toebehoort’.

Voorgangers: Mirjam Wolthuis en Martin Meijer. Mirjam is jarenlang voorganger in de Dominicuskerk te Amsterdam geweest en kent de passie van de vieringen erg goed. Martin is in zijn jeugd vele malen in de Dominicuskerk geweest en komt daar nog steeds. ‘De Dominicus’ is een oecumenische geloofsgemeenschap die dicht bij de Bijbelverhalen wil blijven en zich tegelijk wil verbinden met het leven van alledag. Er zijn daar wekelijks vieringen met veel muziek, zang en eigentijdse gebeden. De kinderen hebben een zichtbare rol in de vieringen.

Iedereen is van harte welkom op 29 oktober!

 Brainstormgroep OLV

Meditatieve herfstwandeling
10-10-2017  09:09

U bent van harte welkom om mee te lopen met de mediatieve herfstwandeling op 5 november!

Meditatief wandelen Bilthoven 5-11-17 def email.doc

 

Oecumenisch kloosterweekend in Denekamp
21-08-2017  14:50

Oecumenisch kloosterweekend_2017.doc

Steunpunt vluchtelingen de Bilt zoekt vrijwilligers
13-07-2017  09:45

Jaarlijks komen 50 -100 statushouders (vluchtelingen met een asiel- of verblijfsvergunning) in de gemeente De Bilt wonen. Steunpunt Vluchtelingen De Bilt helpt hen de eerste 2 jaar bij de inburgering, met als hoofddoel het zelfstandig kunnen functioneren in onze samenleving.

 Door de situatie in onder meer Syrië is het aantal nieuwe vluchtelingen in De Bilt dit jaar toegenomen en de verwachting is dat ook het aankomende halfjaar meer statushouders in onze gemeente zullen worden gehuisvest.

 Steunpunt Vluchtelingen De Bilt is daarom op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Er is op korte termijn vooral behoefte aan maatschappelijke begeleiders. Zij helpen hun cliënten bijvoorbeeld met het invullen van de noodzakelijke formulieren, maken hen wegwijs in de gemeente, helpen met schoolkeuze en gaan de eerste keer mee naar de huis- en tandarts. Meer informatie vind je op https://steunpuntvluchtelingendebilt.nl en in bijgevoegde functieomschrijving.

Taakomschrijving mstch beg steunpunt.pdf

Werkzaamheden kerkhof
08-06-2017  14:32

Het kerkhof is klaar. Het is erg mooi geworden!

ALS-Lenteloop
16-05-2017  13:32

 

Zondag 14 mei vond de tweede ALS-Lenteloop plaats. Het was weer een groot succes! Het OLV-wandelteam telde 47 deelnemers, van alle leeftijden, en 92 donateurs. En dan hebben we de hardlopers nog niet eens meegeteld! 

Een reactie van Vincent Cornelissen: 'Het was hartverwarmend zo'n grote groep van de OLV tegen te komen bij en rond de ALS Lenteloop. Ofschoon ik gisteren aan het einde van de dag echt op was, heb ik toch ervaren hoeveel energie jullie warme aanwezigheid geeft. Daar zijn geen woorden voor. Dus daarom maar zo: Dank! Zo voelt Samen Kerk dus'.

Via deze link is een bedankfilmpje van Vincent te zien op de website ALS Lenteloop

Basisschool De Kameleon haalt €2.305 op
02-05-2017  13:20

Vastenactie Kameleon.pdf

Een nieuw Onze Vader
29-11-2016  13:23

Met ingang van de advent gebruiken wij de aangepaste versie van het Onze Vader. Dat is voor iedereen wennen. U vindt kaartjes met de tekst achter in de kerk. Hierbij een artikel met achtergrondinformatie.

Een nieuw 'Onze Vader' - Religie - TROUW.pdf

Vincent ontvangt Melvin Jones Award
06-07-2016  19:03

Tijdens een besloten bijeenkomst van de Lionsclub Het Stichtse Hart werd Vincent Cornelissen vrijdag 1 juli op bijzondere wijze in het zonnetje gezet. Hij kreeg de Melvin Jones Award, een bijzondere onderscheiding die wereldwijd maar twee of drie keer per jaar wordt uitgereikt. 

Voor de gelegenheid was Lions District Governor Margaret Diekhuis speciaal aanwezig om Vincent de Melvin Jones Award uit te reiken. 

In april van dit jaar organiseerde Vincent, die zelf lijdt aan ALS, de ALS lenteloop die een enorm bedrag van meer dan 200.000 euro opleverde. Vincent zelf was zichtbaar verrast en ontroerd. Vincent: “Ik voel me zeer vereerd en blij. De eer wil ik ook graag delen met iedereen die mee heeft geholpen met de organisatie van de ALS Lenteloop. Alleen was mij dit nooit gelukt.” (Bron: De Biltsche Courant)

Interview met Gerard Oostvogel
09-01-2016  23:01

‘Ik had niet zo’n zin om pastoor te zijn’  

Gerard Oostvogel (1928) was onder meer studentenpastor en pastoor in Bilthoven, waardoor hij ook gast werd op paleis Soestdijk. Een gesprek in de serie ontmoetingen, door Ben Vocking en Wil Vermeulen.

Bijgaande de link naar het interview: Klik hier.